Direct contact? Bel: 070 - 222 3000

Home > Afspraak maken

Afspraak maken

De spreekuren beginnen om 8.00 uur, uitsluitend op afspraak. Een consult duurt 10 minuten. Als u meer tijd nodig heeft of als u met meerdere personen komt, verzoeken wij u dit te melden bij de assistente.

Wilt u telefonisch een afspraak maken? Ga naar Algemene informatie voor het juiste telefoonnummer.

Online afspraak maken

OP DIT MOMENT KUNT U GEEN ONLINE AFSPRAKEN MAKEN IVM CORONAVIRUS

Lees dit bericht

Als u bent ingeschreven als patiënt bij MC Loudon, dan kunt u nu ook online een afspraak maken. Vul daarvoor hieronder uw gegevens in.
Vervolgens kiest u voor uw EIGEN huisarts of de assistente en kiest u een datum en tijdstip (kies dus NIET voor 'Geen voorkeur' of voor een andere huisarts, anders wordt deze afspraak geannuleerd). 
Let op: het kan zijn dat er op die dag een waarnemer is. Dit kunnen wij helaas niet zichtbaar maken bij het online afspraak maken. 

Of maak via DigiD online een afspraak op MijnGezondheid

Via MijnGezondheid.net (MGN) kunt u eenvoudig en snel online een afspraak maken met uw huisarts of assistente, wanneer het u het beste uitkomt. MGN is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Het enige wat u nodig hebt is uw DigiD met SMS. U kiest de datum en het tijdstip van uw voorkeur en de afspraak staat meteen in de agenda van uw huisarts genoteerd. Wilt u de afspraak verzetten? Ook dat is makkelijk zelf te regelen via MijnGezondheid.net.
Let op: het kan zijn dat er op de dag dat u een afspraak maakt een waarnemend huisarts aanwezig is. Dit is helaas niet zichtbaar via MGN.

Inloggen bij MijnGezondheid
 


Triage door de assistente

Wat is triage?

Als u een afspraak wilt maken op het spreekuur van de huisarts, informeert de doktersassistente naar de reden van uw komst. Dit heet triage.

Wat is het doel van triage?

Triage zorgt ervoor dat u de juiste zorg krijgt, op het juiste moment, door de juiste hulpverlener.
Om een aantal redenen is het belangrijk dat er triage wordt verricht:

  • De doktersassistente maakt een inschatting van de snelheid waarmee iemand geholpen moet worden.
  • Het toekennen van de juiste hulp of actie bij de vraag van een cliënt; bijvoorbeeld een
    (spoed)afspraak, een (spoed)visite, een advies of recept.
  • De juiste tijd wordt ingepland, bijvoorbeeld een dubbel consult.
  • De juiste hulpverlener wordt ingeschakeld. In ons gezondheidscentrum zijn meerdere hulpverleners
    werkzaam en iedereen heeft zijn eigen taken.

Speciale training

De doktersassistenten zijn opgeleid om triage te verrichten en bezitten voldoende medische kennis. Er zijn medische klachten of vragen die de doktersassistente op basis van protocollen zelfstandig kan afhandelen met een zelfzorgadvies. Deze adviezen worden altijd nabesproken met uw huisarts.