Direct contact? Bel: 070 - 222 30 00

Home > Aanmelden als nieuwe patiënt

LET OP: onze praktijk is op dit moment vol en gesloten voor nieuwe aanmeldingen, ook wanneer u nog geen huisarts in Den Haag heeft. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Veranderen van huisarts in Den Haag

Hoe meld ik mij aan als nieuwe patiënt bij MC Loudon?

Heeft u nog geen huisarts in Den Haag, dan is het mogelijk om u aan te melden bij onze huisartsenpraktijk in Den Haag, als u woont in een van deze postcodegebieden: 2591, 2592, 2593, 2594, 2595. Wegens bescherming van privacy is het niet mogelijk om u via de website in te schrijven. Om u in te schrijven bij onze praktijk, verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen met onze assistenten voor het inplannen van een kennismakingsgesprek. De praktijk is bereikbaar op tel: 070-222 3000.

Wanneer u wordt ingeschreven in onze praktijk, vragen wij u ook zich direct aan te melden bij MijnGezondheid.net. Via deze site kunt u allerlei zaken met uw huisarts zelf online regelen. Tevens vragen wij u direct aan te geven of u, in het kader van het Landelijk Schakelpunt toestemming geeft voor inzage in uw dossier tijdens avond- of weekenddiensten op de Huisartsenpost of Spoedeisende Hulp.

Zo verandert u van huisarts
  • Informeer of de nieuwe dokterspraktijk u als nieuwe patiënt kan aannemen. Bij Medisch Centrum Loudon kan dit middels het aanmeldformulier.
  • Huisarts wijzigen kan mondeling of schriftelijk. Bij Medisch Centrum Loudon kan dit alleen schriftelijk.
  • Geef bij uw oude dokterspraktijk aan dat u van huisarts wil veranderen en vraag om uw dossier naar uw nieuwe huisarts te sturen.

Eventueel kunt u een gesprek met een huisarts aanvragen voordat u een definitieve keuze maakt.

 

Een huisarts kan besluiten een patiënt niet aan te nemen

De huisartsenpraktijk die u kiest mag besluiten u niet als patiënt in te schrijven, om bepaalde redenen, bijvoorbeeld:

  • als u te ver weg woont; bij Medisch Centrum Loudon kunt u zich aanmelden als u woont in een van deze postcodegebieden: 2591, 2592, 2593, 2594, 2595, 2272, 2243.
  • als de praktijk vol is; er wordt dan een (tijdelijke) patiëntenstop gehanteerd.
  • als hij niet kan instemmen met bepaalde zorgwensen

 

De zorgverzekeraar kan helpen om een huisarts te vinden

Lukt het niet om van dokter te veranderen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. De verzekeraar helpt een nieuwe huisarts te zoeken en kan eventueel bemiddelen.

 

U bent niet verplicht in te schrijven bij een huisarts

U bent niet verplicht u in te schrijven bij een huisarts in Den Haag. Maar inschrijving is wel aan te raden, want: 

  • u heeft dan altijd een huisarts als u zorg nodig heeft;
  • in de avond, nacht of in het weekend kunt u gebruikmaken van een huisartsenpost zonder dat het ten koste gaat van uw eigen risico;
  • de ontwikkeling van uw gezondheid staat in een medisch dossier.