Direct contact? Bel: 070 - 222 3000

Home > Overige specialismen > Laboratorium

Laboratorium

Het laboratorium van ziekenhuis HMC/Bronovo is iedere werkdag van 08.00 tot 10.30 in Medisch Centrum Loudon aanwezig voor bloedafname. U kunt zich zonder afspraak maar met laboratoriumformulier laten prikken.

Bloedafname

Voor een bloedafname kan het zijn dat u zich aan bepaalde richtlijnen moet houden. Zo dient u voor sommige onderzoeken nuchter te zijn. Dit wil zeggen dat u 8 uur voorafgaand aan het onderzoek niet meer mag eten en drinken behalve water. Medicijnen kunt u gewoon innemen. De meeste uitslagen zijn 2 dagen later op te vragen bij de doktersassistente of de huisarts.

Identificatieplicht

Volgens de wettelijke identificatieplicht moet u zich ook bij de afdeling Bloedafname kunnen legitimeren. Dit kan met een geldig identiteitsbewijs waarop uw unieke BSN (burgerservicenummer) staat, bijvoorbeeld een paspoort, Nederlandse identiteitskaart of Nederlands rijbewijs.

Zonder geldig identiteitsbewijs met uw unieke BSN kan de zorgverlener de kosten van uw behandeling niet declareren bij uw zorgverzekeraar. Een goede identificatie is ook van belang voor uw patiëntveiligheid.