Direct contact? Bel: 070 - 222 30 00

Home > Overige specialismen > Bloedafname

Bloedafname

We werken samen met het HMC ziekenhuis om het makkelijk voor u te maken om uw bloedonderzoek en ander vaststellend onderzoek in ons centrum gedaan te krijgen. 

Bloedafname is alleen mogelijk op afspraak. U kun deze afspraak nu zelf online maken via MijnGezondheid.net. Als u inlogt met uw digid, kunt u een afspraak maken op de tijden die open staan. Zo nodig kunt u ook telefonisch een afspraak maken. 

Bloedafname op de Loudonstraat is mogelijk op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 08.00 en 10.30 uur.

LET OP: als u online een afspraak maakt voor bloedafname dient u al in het bezit te zijn van een bloedafnameformulier van de huisarts. De online afspraak is niet bedoeld voor het aanvragen van bloedonderzoek!

Voor een bloedafname kan het zijn dat u zich aan bepaalde richtlijnen moet houden. Zo dient u voor sommige onderzoeken nuchter te zijn. Dit wil zeggen dat u 8 uur voorafgaand aan het onderzoek niet meer mag eten en drinken behalve water. Medicijnen kunt u gewoon innemen. De meeste uitslagen zijn 2 dagen later in te zien via MijnGezondheid.net.

Identificatieplicht

Volgens de wettelijke identificatieplicht moet u zich ook bij de afdeling Bloedafname kunnen legitimeren. Dit kan met een geldig identiteitsbewijs waarop uw unieke BSN (burgerservicenummer) staat, bijvoorbeeld een paspoort, Nederlandse identiteitskaart of Nederlands rijbewijs.

Zonder geldig identiteitsbewijs met uw unieke BSN kan de zorgverlener de kosten van uw behandeling niet declareren bij uw zorgverzekeraar. Een goede identificatie is ook van belang voor uw patiëntveiligheid.