Direct contact? Bel: 070 - 222 3000

Home > Nieuws > Informatie corona vaccinatie

Informatie corona vaccinatie

Hier vindt u informatie over de Corona vaccinatie.

Wij zullen deze informatie per groep patiënten die wordt uitgenodigd steeds bijwerken, en volgen hierin de informatie en aanwijzingen die de Rijksoverheid ons geeft.  Alleen voor de leeftijdsgroepen die hieronder vermeld staan is vaccinatie informatie bekend:

Update 29 april:

De patiëntengroep met geboortejaar 1959 en 1960 kunnen vanaf week 19 een uitnodiging verwachten voor een vaccinatie bij de huisarts. 

Patiënten tussen 18 en 60 jaar met een indicatie (die jaarlijks worden opgeroepen voor een griepvaccin) kunnen binnenkort een uitnodiging verwachten voor een Covid vaccinatie bij de GGD. Wacht u met het maken van uw afspraak bij de GGD tot u de uitnodiging heeft ontvangen! 

Update 26 april:

LET OP: in de uitnodigingsbrief die de patiëntengroep met geboortejaar 1958 heeft ontvangen staat het tijdstip van de vaccinatie foutief vermeld. Leest u alstublieft OM...uur, in plaats van TUSSEN....uur. Excuses voor het ongemak!

Update 26 april:

De groep geboortejaar 1958 is uitgenodigd voor een vaccinatie op huisartsenpraktijk op 7 mei en 30 juli, of 11 mei en 3 augustus.

Update 9 april:

LET OP: OP ADVIES VAN DE GEZONDHEIDSRAAD VACCINEREN WIJ PATIËNTEN JONGER DAN 60 JAAR NIET MET ASTRAZENECA. PATIËNTEN JONGER DAN 60 JAAR DIE EEN UITNODIGING HEBBEN ONTVANGEN WORDEN VERZOCHT NIET NAAR DE PRAKTIJK TE KOMEN VOOR EEN VACCIN.

Update 26 maart:

De leeftijdsgroep 63 en 64 jaar, patiënten met morbide obesitas en thuiswonenende patiënten met Syndroom van Down worden gevaccineerd door de huisarts, met het vaccin AstraZeneca. Patiënten behorend tot deze doelgroepen kunnen uiterlijk 31 maart een uitnodiging verwachten. De vaccinaties staan gepland voor de week van 12 april. Behoort u tot een van deze doelgroepen en heeft u géén uitnodiging ontvangen, neemt u dan alstublieft contact op met onze praktijk.

Update 18 maart:

De leeftijdsgroep 75-80 jaar kan binnenkort een uitnodiging verwachten  voor een vaccinatie. Deze groep wordt uitgenodigd door de Rijksoverheid en wordt gevaccineerd door de GGD. Helaas hebben wij als huisartspraktijk geen invloed op wanneer mensen in de regio Zuid-Holland deze uitnodiging zullen ontvangen. 

De leeftijdsgroep 63 en 64 jaar, patiënten met morbide obesitas en thuiswonenende patiënten met Syndroom van Down worden gevaccineerd door de huisarts. Er is begonnen met vaccineren in de provincies Zeeland, Brabant en Limburg. Het is nog niet duidelijk wanneer de provincie Zuid-Holland vaccins kan bestellen. Zodra wij vaccins kunnen bestellen ontvangt deze groep patiënten een uitnodiging van de huisarts. Wij zijn afhankelijk van de aanwijzingen van de overheid en beschikbaarheid van vaccins.

Update 5 februari:

De leeftijdsgroep 80-85 jaar kan per direct gevaccineerd worden ivm het vergroten van de vaccinatie capaciteit. U kunt met uw BSN-nummer een afspraak maken via 0800-7070. Dit nummer is bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur, 7 dagen per week. U hoeft dus niet te wachten op een uitnodiging!

Update 29 januari:

Personen van 85 - 89 jaar: Vanaf 29 januari ontvangt deze groep een uitnodiging voor een vaccinatie. U maakt hiervoor een afspraak bij de GGD, niet bij uw huisarts. Uitnodiging en informatie krijgt u thuis gestuurd, hierin staat precies vermeld wat u moet doen om een afspraak te maken. Laat u zo nodig helpen door een familielid. Naar verwachting heeft uiterlijk 9 februari deze gehele doelgroep een uitnodiging ontvangen.

update 21 januari:

Personen van 90 jaar en ouder: Vanaf week 4 zullen de 90+ patiënten, die mobiel genoeg geacht worden, een uitnodiging voor de vaccinatie ontvangen. U maakt hiervoor een afspraak bij de GGD, niet bij uw huisarts. Uitnodiging en informatie krijgt u thuis gestuurd, hierin staat precies vermeld wat u moet doen om een afspraak te maken. Laat u zo nodig helpen door een familielid. Patiënten die niet voldoende mobiel geacht worden, ontvangen nog geen uitnoding. Zij worden op een later tijdstip thuis gevaccineerd. Wanneer dat is, is nog niet bekend.

Wij proberen u zo goed mogelijk te informeren. De informatie is helaas ook voor ons nog niet in detail beschikbaar. Wij willen u danken voor uw begrip.

Voor meer informatie over het vaccineren verwijzen wij u naar Thuisarts.nl en Rijksoverheid. U kunt ook bellen naar informatienummer 0800-1351.