Direct contact? Bel: 070 - 222 30 00

Home > Nieuws > Landelijk Schakelpunt

Landelijk Schakelpunt

Per email zijn onze patiënten benaderd voor inzage in het dossier in het kader van het Landelijk Schakelpunt. 

Landelijk Schakelpunt (LSP)

Medisch Centrum Loudon en Landscheiding wordt aangesloten op het Landelijk Schakelpunt. Dit betekent dat de behandelend arts op de Huisartsenpost of de Spoedeisend Hulp inzage kan hebben in uw medisch dossier van de Huisarts, wanneer u ’s avonds of in het weekend onverhoopt medische hulp nodig heeft. De behandelend arts heeft dan snel een beeld van uw medische achtergrond en eventuele medicatie die u gebruikt. Hulp kan daarmee sneller en gerichter worden geboden.

Hoe geeft u toestemming voor inzage?

Om inzage voor de arts op de Spoedeisende Hulp op de Huisartsenpost mogelijk te maken, moet u eerst toestemming te geven. Op de website https://www.volgjezorg.nl/toestemming kunt u de voorwaarden lezen. U kunt een keuze maken om wel of geen toestemming te geven.

U kunt uw keuze bijn ons kenbaar maken met een email naar LSP@mcloudon.nl. Doet u dit alstublieft vóór 31 december 2020.

Wat gebeurt er als u toestemming geeft?

Als u toestemming geeft voor inzage in uw dossier wordt dat door uw Huisarts in uw dossier vastgelegd. De behandelend arts op de Spoedeisende Hulp of de Huisartsenpost heeft dan inzage in uw medische gegevens en medicatiegebruik. 

Wat gebeurt er als u geen toestemming geeft?

Als u geen toestemming geeft voor inzage in uw dossier wordt dat door uw Huisarts in uw dossier vastgelegd. Inzage in uw dossier is dan niet mogelijk voor de behandelend arts op de Spoedeisende Hulp of de Huisartsenpost. De arts zal dan meer tijd nodig hebben om u vragen te stellen over uw medische achtergrond en het gebruik van medicatie. 

Tijdelijke openstelling dossier i.v.m. corona crisis

In deze tijd van de corona crisis heeft de overheid als tijdelijke maatregel ingesteld dat inzage in uw dossier mogelijk is, ook als u nog geen keuze heeft gemaakt. Dat betekent dat inzage door de Spoedeisend Hulp of de Huisartsenpost tijdelijk tot tenminste 1 juni mogelijk is. Als u al gekozen heeft voor GEEN toestemming, blijft dit geldig en uw dossier gesloten.

De overheid neemt deze tijdelijke noodmaatregel in deze crisis om zo snel mogelijk de juiste medische hulp te kunnen bieden.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website http://www.volgjezorg.nl

U kunt uw keuze ook telefonisch bij een van onze assistentes bekend maken, of per email: LSP@mcloudon.nl

Voor kinderen tot 12 jaar geeft de ouder toestemming

Voor kinderen van 12-16 jaar geven de ouder én het kind toestemming

Kinderen vanaf 16 jaar geven zelf toestemming