Direct contact? Bel: 070 - 222 30 00

Home > Nieuws > Overname praktijk dokter Siccama

Overname praktijk dokter Siccama

Overname praktijk dokter Siccama

Beste patiënten,

Eerder ontving u al een brief van dokter Siccama waarin hij zijn vertrek als praktijk houdend huisarts bij Medisch Centrum Loudon aankondigde. Inmiddels kunnen wij u, met veel enthousiasme, mededelen dat wij, Rosanne van Velzen en Margot de Bruyn Kops, per 1 juli 2024 de praktijk zullen overnemen. Samen met dokter Dirkzwager zullen wij zorgen voor stabiliteit en continuïteit van de zorg binnen de praktijk. Middels deze brief willen wij onszelf graag aan u introduceren.

Mijn naam is Rosanne van Velzen. Na de opleiding tot basisarts heb ik gewerkt op de Spoed Eisende Hulp en de Intensive Care voordat ik aan de huisartsenopleiding begon. Sinds 2019 ben ik werkzaam als huisarts. Ik heb in deze 5 jaar veel ervaring opgedaan als waarnemend huisarts in de regio Den Haag en Delft. Al 4 jaar ben ik werkzaam als waarnemend huisarts binnen Medisch Centrum Loudon, maar dan vooral voor de patiënten van dokter Makkink. Ik heb ontzettend veel zin om per 1 juli als praktijkhouder aan de slag te gaan, u te leren kennen en samen met mijn compagnon en natuurlijk met de rest van het team de best mogelijke zorg te leveren aan u.

Mijn naam is Margot de Bruyn Kops. Na het afronden van mijn geneeskunde opleiding heb ik als arts-assistent gewerkt bij de heelkunde en in de ouderenzorg. In 2017 ben ik begonnen aan de Huisartsenopleiding te VUmc en 2020 ben ik afgestudeerd en tevens verhuisd naar de regio Haaglanden. Sinds ruim 3 jaar ben ik werkzaam als vaste waarnemer in de praktijk van dokter Siccama binnen Medisch Centrum Loudon. Vanaf 1 juli zal ik, samen met mijn collega Rosanne van Velzen, officieel het stokje overnemen en hoop ik dat wij samen met ons fantastische team kunnen blijven zorgen voor goede, stabiele en adequate zorg in deze tijd van vele veranderingen.

In de media is de laatste tijd veel te doen over de toenemende drukte in de huisartspraktijken. Dit geldt ook voor ons centrum. Oudere mensen blijven langer thuis wonen, veel zorg die vroeger in het ziekenhuis werd verleend wordt nu door de huisarts uitgevoerd en de zorgvragen worden intensiever. Dit maakt ons vak interessant, dynamisch en tevens uitdagend. Wij vinden het belangrijk om aan iedereen binnen onze praktijk goede zorg te leveren en hier gaan wij dan ook ons uiterste best voor doen.

Dit noodzaakt ons zo efficiënt mogelijk te werk te gaan en wij willen u daarom vragen om rekening te houden met de volgende zaken: Probeer waar mogelijk gebruik te maken van onze internet-mogelijkheden via mijngezondheid.net of de Medgemak app. Zo zorgen we samen voor een kortere wachttijd aan de telefoon. 1 klacht is 1 consult. Plan uw afspraken tijdig in en geef het duidelijk aan als u meer tijd van de huisarts nodig denkt te hebben. Zeg uw afspraak tijdig af als u besluit toch niet te komen of als uw klachten voorbij zijn. 

Het kan wel eens voorkomen dat een van de vaste huisartsen afwezig is en er een waarnemende arts is, wij vragen hier uw begrip voor. Op deze manier proberen wij juist de toegankelijkheid van de zorg te waarborgen.

Uiteraard blijft dokter Dirkzwager werkzaam in onze praktijk en gaan wij met z'n drieën zorgen voor stabiele en persoonsgerichte zorg.

Wij heten u, wanneer nodig, van harte welkom op het spreekuur van huisartsenpraktijk “van Velzen/de Bruyn Kops”.

Met vriendelijke groet, 
Rosanne van Velzen en Margot de Bruyn Kops