Direct contact? Bel: 070 - 222 30 00

Home > Nieuws > Toestemmingsverklaring LSP; automatische dossie...

Toestemmingsverklaring LSP; automatische dossierinzage coronaperiode gestopt per april 2023

Tijdens de coronacrisis konden de Huisartsenpost en de SEH als tijdelijke crisismaatregel automatisch een samenvatting van de medische gegevens van de huisarts raadplegen, ook wanneer u geen keuze had gemaakt. Deze automatische inzage is gestopt per april 2023.

Om uw medische gegevens van uw huisarts in de avonden en het weekend te kunnen inzien op de Huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp, is uw expliciete toestemming nodig. Wanneer u toestemming (opt-in) geeft voor inzage, kan de behandelend arts ter plekke relevante informatie inzien om u zo goed en zo snel mogelijk te kunnen behandelen. Heeft u in het verleden nog geen toestemmingsverklaring gegeven, laat u ons dan alstublieft uw keuze weten. Dit kan online via de website van Volg je Zorg of per email op LSP@mcloudon.nl. U hoeft niet naar de praktijk te bellen om uw keuze kenbaar te maken.

Heeft u in het verleden al een keuze aan ons doorgegeven, dan hoeft u niet te reageren. Voor meer informatie over het LSP kunt u kijken op de website van Volg je Zorg.

Dank u voor uw medewerking namens de huisartsen van Medisch Centrum Loudon.