Direct contact? Bel: 070 - 222 30 00

Home > Nieuws > Wijzigingen in de praktijk

Wijzigingen in de praktijk

Om de patiëntenstroom zo goed mogelijk in banen te leiden hebben, waarbij we rekening houden met een maximaal aantal patiënten in de wachtkamer, zijn er een aantal veranderingen in de werkwijze van de praktijk doorgevoerd. Spreekuren zijn beperkt, daarvoor in de plaats is er ruimte voor e-consult en beeldbellen. Telefonische spreekuren vinden plaats op andere tijden dan u van ons gewend bent. Wij doen dit om de zorg zo goed mogelijk te laten doorgaan en zo veel mogelijk patiënten te kunnen helpen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Wij nodigen u uit om gebruik te gaan maken van MijnGezondheid.net en de MedGemak app. Hiermee kunt u online eenvoudig allerlei zaken regelen met uw huisarts, zoals herhaalmedicatie, labuitslagen en e-consult. 

Instructievideo MijnGezondheid.net

Klik hier voor meer informatie over MijnGezondheid.net

Klik hier voor meer informatie over de MedGemak app

Helaas is het op dit moment i.v.m. corona tijdelijk niet mogelijk om online een afspraak voor het spreekuur in te plannen, u moet hiervoor bellen met de praktijk.

Het kan voorkomen dat u soms langer moet wachten, of dat de wachtkamer te vol is bij uitloop van spreekuren of bloedafname. In voorkomende gevallen moeten wij u vragen buiten of in uw auto te wachten tot u aan de beurt bent.  Komt u alstublieft op de afgesproken tijd, niet eerder. Op die manier kunnen wij de patiënten op een veilige afstand van elkaar in de wachtkamer laten plaats nemen.

Terugbel spreekuur:

De huisartsen maken nu gebruik van terugbelspreekuren. U krijgt dan van de assistente een geschat tijdstip waarop de huisarts u terugbelt om uw vraag te beantwoorden.

E-consult:

U kunt ook gebruik maken het e-consult. Als u inlogt via Mijngezondheid.net kunt u via een beveiligde verbinding uw vraag per email stellen. De huisarts zal u vraag dan binnen 2 werkdagen beantwoorden. Het e-consult is NIET bedoeld voor spoedeisende vragen. Hiervoor blijft u gewoon telefonisch contact met onze praktijk opnemen.

LET OP: bij het aanvragen van een e-consult moet u inloggen met de Digid van de patiënt waarover het consult gaat. Dus heeft u een vraag over uw kind, log dan in met het Digid van uw kind

Beeldbellen:

Tevens hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van beeldbellen. U heeft dan een online afspraak met de huisarts, waarbij u elkaar ziet en spreekt via een beeldscherm.

Bloedafname:

Als u bent doorverwezen voor bloedafname, moet u hiervoor telefonisch een afspraak maken. U krijgt van de assistente dan een dag en een tijdstip waarop u mag komen voor de bloedafname.

Medicatiebeleid:

De Vitamine B12 injecties worden alleen nog gegeven op medische indicatie van uw huisarts. Uw huisarts bepaalt of u kunt overstappen op orale medicatie (tabletten).

Wij hopen u hiermee zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd en willen u hartelijk bedanken voor uw begrip en medewerking in deze periode.